Uw taal, cultuur en communicatie specialist voor Latijns-Amerika in Nederland

Als professionele communicators, geloven wij in de kracht van woorden. Elk bilateraal of internationaal project kent uitdagingen op het gebied van cultuur en wij zijn er juist om die op te lossen. Argentina Cultural Services zorgt ervoor dat uw verhaal aanslaat bij uw doelgroep aan de andere zijde van de Atlantische Oceaan. Elke stem is uniek, daarom moet elke boodschap zinvol zijn en elke belevenis onvergetelijk.

It takes two to tango…
Wij willen graag deel uitmaken van uw project!
Neem contact op als u meer wilt weten over hoe wij samen kunnen werken

 • Wij zijn gecertificeerde professionals
 • Wij creëren speciaal geselecteerde content
 • Wij durven outside the box te denken
 • Wij helpen met het overbruggen van cultuurverschillen
 • Wij onderschatten nooit de impact van cultuurverschillen
 • Wij weten wat nodig is om succes in het buitenland te boeken
 • Wij hebben een solide internationaal netwerk van experts en adviseurs
 • Top wereldorganisaties hebben ervoor gekozen om met ons samen te werken
 • Aan beide zijden van de Atlantische Oceaan worden wij gezien als ‘één van ons’

Argentina Cultural Services werd in 1999 door Graciela Prosperi opgericht. Oorspronkelijk begon het bedrijf als een bureau voor talen en intercultureel management, met als doel bruggen tussen Argentinië en Nederland te bouwen. Inmiddels is Argentina Cultural Services uitgegroeid tot een all-round consultancy bedrijf gespecialiseerd in Latijns-Amerika, met een groot network in de regio.

Elke opdracht, voor zowel een klein bedrijf als voor een multinational, een NGO, de overheid of voor een internationale organisatie, zien wij als een boeiende uitdaging. De klant staat altijd voorop en professionaliteit is de rode draad in alles wat wij doen, van de kleinste tot de meeste ambitieuze projecten.

Wij bieden naadloze communicatie aan die boven woorden uitstijgt, dat is de reden waarom top wereldorganisaties ervoor hebben gekozen tientallen jaren met ons samen te werken.

Talen

Spaans – Engels – Nederlands

Met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van taalcursussen, vertalingen en tolken, zijn wij in staat al uw taalbarrières op te lossen.  Wij hebben alles in huis om een cursus Spaans op maat te geven, een juridische vertaling of de vertolking bij een internationaal event snel en met top kwaliteit te verrichten.
Wij nemen altijd ruim de tijd om vóór aanvang van het project met de klant alles te overleggen om optimaal zijn wensen in daden te ´vertalen´. Wij bieden gepersonaliseerde diensten aan, met uiterste discretie.

Onze taaldiensten bestaan uit drie pijlers: vertalingen, tolken en taaltrainingen.

Foto: G Rossetto
Photo: G Rossetto

Vertalingen

 • juridische vertalingen
 • commerciële en technische vertalingen
 • vertalingen van websites

Tolken

 • simultaan en consecutief tolken
 • gerechtstolken
 • remote en on-site tolken

Taaltrainingen

 • Spanish in-company training
 • online Spanish boost voor groepen en particulieren
 • language clinic

Kunst & Cultuur

Dankzij ons sterke netwerk van journalisten, prominenten uit de cultuursector en influencers, helpen wij kunstenaars, galeries, musea en luxe merken om in contact te komen met de juiste partners, klanten en leveranciers.  Naast media relaties, digital marketing, PR en communicatie om musea en privé verzamelaars te bereiken, leggen wij contacten met nieuwe doelgroepen via matchmaking en samenwerkingsverbanden. Met bijna 20 jaar ervaring in 6 verschillende landen, kunnen wij samen met u de juiste strategie ontwikkelen.

Projecten

Communicatie Consultancy

Op het gebied van communicatie consultancy, geven wij advies aan organisaties die doelgroepen aan de andere zijde van de Atlantische Oceaan willen bereiken, zodat zij niet alléén weten wat zij moeten zeggen maar ook hoe. De beste manier om de culturele kloof te overbruggen en succes te boeken is met de hulp van een expert.

Onze diensten bestaan uit strategische partnerships, interculturele communicatie, marketing en creatieve content strategie, PR en marketing.

Projecten

Xul Solar - Casi Plantas, 1948

Blog

Wij zijn dol op ons werk en delen graag onze passie voor talen, cultuur en communicatie met anderen.

Hierbij de laatste blogs

Over

Graciela Prosperi - Photo: J. van der Meyde

¨Als tiener, wilde ik alléén mijn huiswerk voor Engels en Frans doen zodra ik terug van school was. Ik zou pas de andere vakken bekijken als er tijd over was…¨

¨Één van mijn eerste bijbaantjes was bij het secretariaat van internationale conferenties in Buenos Aires. De adrenaline stroomde door mijn lichaam toen ik af en toe een glas water aan de spreker kon brengen… en dat smaakte naar meer. ¨

 

Graciela Prosperi, oprichter van Argentina Cultural Services, is in Buenos Aires, Argentinië, geboren. Zij heeft een Universitair diploma als Conferentietolk en Beëdigd Vertaalster Engels-Spaans behaald, waarna zij haar studie vervolgde aan de Georgetown University, VS. Zij werkte meer dan tien jaar voor een belangrijke Argentijnse bedrijfsgroep met internationale focus. In 1996, verhuisde zij naar Nederland, waar zij gediplomeerd werd als Nederlands-Spaans Gerechtstolk en Beëdigd Vertaalster. Haar carrière als tolk-vertaalster heeft zij sinds 1999 met freelance consultancy voor interculturele projecten gecombineerd. Zij heeft een aantal artikelen gepubliceerd, alsmede het boek ´One Foot on Either Shore – A Dutch-Argentine Portrait´ in 2003. Als TEFAF PR Consultant voor Latijns-Amerika gedurende 16 jaar, heeft zij samengewerkt met persvertegenwoordigers, galeries en verzamelaars in Argentinië, Chili, Brazilië, Mexico en Uruguay, om TEFAF Maastricht en TEFAF New York dichterbij verzamelaars, musea en kunstliefhebbers uit de regio te brengen.

Mijn verhaal