Consultancy voor Argentinië/Latijns-Amerika

Uw boodschap is belangrijk voor ons.

Wij luisteren,
wij begrijpen,
wij zijn betrokken.

Uw verhaal is ons verhaal;
het is onze grondstof, wij helpen u deze te verwerken.

Wij ontrafelen cultuur.
Wij helpen u om uw doelstellingen te bereiken
door middel van een naadloze communicatie,
die boven woorden uitstijgt!

Argentina Cultural Services biedt diensten op maat aan Nederlandse en internationale bedrijven die actief zijn in Latijns-Amerika en aan Latijns-Amerikaanse organisaties in Nederland, in de volgende vakgebieden:

Argentina Cultural Services werd in 1999 opgericht als een bureau voor talen en intercultureel management, met als doel bruggen te bouwen tussen Argentinië en Nederland. In de tussentijd, is het bedrijf uitgegroeid tot een consultancy gespecialiseerd in Latijns-Amerika, dankzij het grote netwerk in verschillende landen in de regio en de ervaring opgebouwd door de jaren heen.

Talen

Geen twee talen lijken zo veel op elkaar dat we kunnen zeggen dat ze dezelfde sociale werkelijkheid weergeven.
(Edward Sapir, 1929)

…maar wij brengen deze zo dicht mogelijk bij elkaar

Wij zijn gespecialiseerd in commerciële, juridische en technische vertaal- en tolkdiensten van het Engels en Nederlands naar het Spaans en vice-versa.

Tolken kan simultaan (in de cabine of met fluistersets) of consecutief (zonder apparatuur) zijn.

Voordat wij met een project aan de slag gaan, analyseren we de situatie, talencombinaties en onderwerpen die behandeld zullen worden om optimale resultaten te garanderen. Professionaliteit discretie en kwaliteit zijn onze topprioriteiten.

 

 

Ervaring in de volgende vakgebieden

 • Landbouw
 • Water- en afvalbeheer
 • Olie en gas, waterstof en alternatieve energieën
 • Klimaatverandering en milieu
 • Juridisch
 • Vakbonden
 • Banken, inclusieve financiering
 • Onderwijs
 • Kunst
Foto: G Rossetto
Foto: G Rossetto

Portfolio
VN, Overheidsinstanties uit Argentinië, Bolivia, Colombia, Chile, Ecuador, Guatemala, Mexico, Spanje, Nederland, Venezuela. Triodos Bank, Heineken, Cordaid, El Paso Energy, Capsa-CAPEX, Hydrogenics.

 • High level meetings voor ministeries en ambassades
 • Congressen voor internationale organisaties
 • Zittingen voor officiële instanties en advocatenkantoren
 • Ondernemingsraadvergaderingen en productpresentaties voor multinationals
 • Vergaderingen en seminaars voor NGOs

Intercultural management

Cultuur bestaat uit verschillende lagen, net zoals een ui. Om er inzicht in te krijgen moeten we cultuur net als een ui laag voor laag afpellen.
(Fons Trompenaars, Riding the Waves of Culture, 2011)

… we helpen u de tranen en de frustratie voorkomen

Onze consultancy diensten zijn erop gericht om organisaties te begeleiden die professionele hulp kunnen gebruiken om doelgroepen ´aan de andere kant van de Atlantische oceaan´ te bereiken. Zo kunnen zij rekening houden met de cultuur-dimensie in hun strategieën. Cultuurverschillen met de hulp van een deskundige aanpakken is de meest efficiënte manier om succes te bereiken.

Wij bieden ook intercultural management cursussen aan Nederlanders die naar Argentinië verhuizen en Latijns-Amerikanen die zich in Nederland vestigen.

 

 

Publicaties

One Foot on Either Shore, A Dutch-Argentine Portrait, door Graciela Prosperi, een boek over cultuurverschillen tussen Nederland en Argentinië

Artikelen in Residence, AD Magazine, The Bijenkorf Magazine, Roundabout en De Haagsche Courant

Foto: G Rossetto
Foto: G Rossetto

Portfolio


Ternium, Techint Groep, Ambassade van Argentinië, Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) (Land Expert Argentinië), De Bijenkorf, Robeco Zommerconcerten, Universiteit Leiden, Shell

PR Kunst

Het doel van kunst is niet om het uiterlijk weer te geven, maar het innerlijke.
(Aristotle, ca. 350 BC)

… we helpen u vormgeven aan uw kunstcontent en uw doelgroep te bereiken

Ons contact met anderen gebeurt via verbale en non-verbale communicatie maar ook via andere expressievormen zoals kunst en muziek. Dit zijn allemaal belangrijke elementen van cultuur en zij moeten niet geïsoleerd gezien worden maar binnen de context waar zij bij horen.

Wij helpen kunstorganisaties hun doelgroepen in Latijns-Amerika te bereiken en kunstenaars uit Latijns-Amerika wereldwijd te promoten via de volgende diensten: persrelaties, sociale media en digital marketing, persreizen en events, voorlichting en promotie bij musea en verzamelaars.

Portfolio

 

TEFAF Art Fairs:

 • TEFAF Maastricht (o.a. PR-events en presentaties in Argentinië, Brazilië, Mexico en Uruguay)
 • TEFAF New York

Emiliano Céliz, hedendaagse zilverkunst

Eliseo Miciu, kunstfotografie

TEFAF, The European Fine Art FairTEFAF, The European Fine Art FairTEFAF, The European Fine Art Fair

TEFAF, The European Fine Art Fair

TEFAF is opgericht in 1988 en wordt beschouwd als de meest prestigieuze kunst-, antiek- en design-beurs ter wereld. TEFAF ondersteunt kunst van de meest verfijnde kwaliteit uit alle eeuwen, door een samenwerking te creëren tussen de beste kunsthandelaren en experts ter wereld, om kunstkopers en liefhebbers overal te inspireren.
TEFAF Maastricht – Nederland – vindt elk jaar in maart plaats, met zo’n 270 kunstgaleries uit zo´n 20 landen. Sinds 2016, heeft TEFAF haar activiteiten uitgebreid naar de VS, en organiseert inmiddels twee nieuwe beurzen, TEFAF New York Fall en TEFAF New York Spring, in oktober en mei respectievelijk, ieder met zo´n 90 galeries en in de stad die nu het hart vormt van de internationale kunst: New York.
Video: youtube.com

Emiliano CelizEmiliano Celiz

Emiliano Celiz, hedendaagse zilverkunst – Argentinië

Emiliano Celiz is één van de meest vooraanstaande edelsmeden van Zuid-Amerika. Geïnspireerd door de Patagonische landschappen, verbeeldt hij rivieren, planten en natuurverschijnselen in zijn zilveren vazen, welke hij maakt uit één blok zilver. Emiliano werkt met de raising hammer techniek en zijn kunstwerken worden door verzamelaars over de hele wereld bejubeld.
Website: www.emilianoceliz.com
Video: youtube.com

Eliseo MiciuEliseo MiciuEliseo Miciu

Eliseo Miciu, kunst-fotografie – Uruguay/Argentina

Geboren in Uruguay, Eliseo Miciu is in Argentinië opgegroeid in een familie van kunstenaars. Hij werkte jarenlang als exclusieve fotograaf voor National Geographic Traveller Argentina. Hij ontving de Silver International Pano Award 2011/2012. Lürzer’s Archive koos drie van zijn foto’s voor het boek van de 200 Beste Foto’s van de Wereld 2009/2010. Hij publiceerde een aantal fotografieboeken en toonde zijn werk op meer dan 30 kunstfotografie tentoonstellingen in Argentinië, Uruguay, VS, Frankrijk en België.
Website: www.eliseomiciu.com
Video: vimeo.com

Over

Foto: J van der Meyde
Foto: J van der Meyde

Graciela Prosperi is in Buenos Aires, Argentinië, geboren en heeft een Universitair diploma als Conferentietolk en Beëdigd Vertaalster Engels-Spaans behaald, waarna zij haar studie vervolgde aan de Georgetown University, VS. Zij werkte meer dan tien jaar voor een belangrijke Argentijnse bedrijfsgroep met internationale focus. In 1996, verhuisde zij naar Nederland, waar zij gediplomeerd werd als Nederlands-Spaans Gerechtstolk. Haar carrière als tolk-vertaalster heeft zij sinds 1999 met freelance consultancywerk voor interculturele projecten gecombineerd. Zij heeft een aantal artikelen gepubliceerd, alsmede het boek ‘One Foot on Either Shore – A Dutch-Argentine Portrait‘ in 2003. Sinds 2004, is zij PR-Consultant voor Latijns-Amerika voor TEFAF Maastricht  – The European Fine Art Fair – en inmiddels ook voor de twee satelliet TEFAF New York beurzen die in 2016 gelanceerd zijn.